Receptet är till 8-10 personer men om man halverar det så blir det bra till fyra personer.
Mörk chokladmousse:
200 g mörk choklad
2 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Vit chokladmousse:
200 g vit choklad
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
(Gör en sats i taget och börja med den mörka.)
Hacka och smält sedan chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt chokladen svalna och vispa grädden så länge. Dela på äggvitorna och äggulorna och vispa sedan äggvitorna hårt som maräng.(För att se om marängen är klar kan man vända skålen upp och ned och då ska det stanna kvar i skålen.) Blanda äggulorna med florsockret och blanda sedan ner det i chokladen när den har svalnat. Blanda snabbt ner lite av grädden i chokladen så den inte stelnar och blanda sedan ner resten med en slickepott så luften stannar kvar i grädden. Blanda sedan ner lite maräng i taget ner i smeten och spritsa eller klicka i smeten i portionsglas. Ställ sedan in moussen i kylskåpet och låt den stelna medans du gör den vita chokladmoussen lika dant som den första. Spritsa eller klicka sedan smeten ner i samma glas som den första moussen och låt den stå i kylskåpet ca 3 timmar (eller tills den vita moussen har stelnat någorlunda).
Jag gjorde min mousse dagen innan den skulle serveras därför vet jag inte riktigt hur länge den ska stå i kylskåpet. Den vita moussen blev även inte lika fast som den mörka blev därför minskade jag vispgrädden från 2 1/2 till 2 dl i det vita receptet för jag tror att det var grädden som gjorde den rinnig Men den var iallafall riktigt god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar