onsdag 22 maj 2013

Rabarberpaj

Nu när de första rabarberna äntligen har börjat växa passade jag på att göra en vanlig och super god rabarber paj. Mängden rabarber man behöver beror lite på hur mycket man vill ha. Jag tog ca 10 st som endast fyllde lite på bottnen då jag inte hade fler som var så stora.
   
Recept på smuldegen till pajen:
200 g smör eller margarin
4 msk socker
4 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader och smöra och bröa en pajform. Skala rabarberna om det behövs och skär de sedan i lagom stora bitar. För att rabarberna inte ska bli för "vattniga" brukar jag blanda i ca en matsked med potatismjöl, i pajformen,  just för att potatismjölet suger upp en del av vätskan.
Blanda mjölet och sockret i en bunke och finfördela sedan smöret med fingrarna eller en gaffel. Blanda ihop allt och strö sedan över rabarberna som redan ligger i formen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 min eller tills pajdegen har fått en brun färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar