Tårtbottnar:
4 ägg
2dl socker
1dl vetemjöl
1dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175g, smörj och bröa en form som är ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner lite av mjölblandningen i taget i äggsmeten och vänd sedan försiktigt med en slickepott tills det är blandat. Häll smeten i formen och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 40min. Ta ut ur ugnen och låt den svalna av innan du skär den i tre bottnar.
Gör marsankrämen enligt beskrivningen på paketet. Jag kommer inte ihåg hur mycket kräm och sylt jag använde mig av men ta vad du tycker är tillräckligt. Bred på sylten på den första bottnen tills du tycker det blir mycket nog. Lägg på den andra bottnen och bred sedan över marsankrämen och lägg sedan på den tredje bottnen. Låt den stå över natten på ett lagom kallt ställe (helst inte i kylskåpet) täkt med plastfolie. (Man kan göra den samma dag som den ska ätas men jag tycker själv det är godast när den får stå och dra till sig smakerna över natten.) Vispa någorlunda med grädde och bred sedan på grädden på tårtan ca 1,5-2 cm tjockt. Lägg på marsipanlocket och garnera sedan med vad du själv tycker passar. (Jag köpte mitt vita marsipanlock på maxi och även blommorna och bladen.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar