fredag 24 maj 2013

Kärleksmums

Bakade kärleksmums i förrgår som smakade väldigt gott. Kärleksmums kan också kallas för snoddas om ni inte vet vad det är.

Recept:
50 g smör eller  margarin
2 st ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1.5 dl mjölk
4.5 dl vetemjöl

Glasyr:
100 g smör eller margarin
6 msk starkt kaffe
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker

Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 25 x 35 cm med minst 3 cm hög kant som du smörjt med matfett och bröat . Smält smöret/margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop.  Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet. Häll och bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. 
Gör under tiden glasyren. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar. Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Vispa till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor eller pärlsocker. Låt glasyren stelna och skär sedan kakan i fyrkantiga bitar .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar