Red Velvet Cupcakes:
80g smör, rumstempererat
3 dl socker
2 ägg
2 msk röd geléfärg
1 1/2msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 2/3dl mjölk
2/3msk vinäger (vitvin- eller äppelcider)
2/3tsk salt
3 3/4dl mjöl
2/3tsk bikarbonat
2/3tsk vinäger (vitvin- eller äppelcider)
Börja med att blanda 1 2/3dl mjölk med 2/3 msk vinäger. ( Jag använde mig av vitvinsvinäger, men det fungerar bra med de andra alternativet också.) Vispa ihop rumstempererat smör med sockret. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa emellan. Blanda ner den röda färgen, jag använde mig av en pasta färg från Wilton som heter "Red Red". Blanda kakao och vaniljsocker separat i en skål, och blanda sedan ner de i den röda smeten. Vispa ner vinägermjölken, och sedan mjölet och saltet. Vispa noga så allt är blandat. Blanda vinäger och bikarbonat i ett glas och häll sedan snabbt ner de i smeten och blanda snabbt. Försök sedan så snabbt som möjligt överföra smeten till muffinsformarna och grädda sedan i mitten av ugnen i 175 grader i 17-20 min tills du kan sticka ner en tandpetare som kommer ut ren. Låt de sedan svalna på ett galler.
Medans dina cupcakes svalnar så kan man göra sin cream cheese frosting. ( Man behöver inte ha just den frostingen på men den passar bäst.) Glöm inte att ta ut smöret och philadelphia osten lite innan så den är mjuk och lätt att vispa.
Cream cheese frosting
60g smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1msk pressad citron saft (frivilligt, jag använde dock inte det)
100g philadelphiaost
Vispa ihop smöret och philadelphiaosten till en krämig smet. Tillsätt sedan vaniljsockret och florsockret och vispa sedan tills det blir en krämig vit frosting. Fyll frostingen i en spritspåse och spritsa på dina cupcakes eller ta en brödkniv eller en spatel och stryk på dina cupcakes.
/Emelie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar