Vaniljfudge:
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
100 g mini marshmallows
100 g smör
4 dl socker
200 g vit choklad
Hacka chokladen till bitar och lägg sedan i en skål. Klä en form ca 20x15 cm med bakplåtspapper. Skrapa ut vaniljfröna ur vaniljstången. Blanda ihop grädde, vaniljfröna + vaniljstången, marshmallows, smör, socker i en kastrull. Låt allting smälta och koka upp under omrörning på ganska hög värme, när allt är smält sänk då plattan. (Desto större kastrull desto snabbare går det.) Sätt i en termometer och koka sedan till 118 grader, rör om då och då. När det börjar närma sig 118 grader är det bra om man tar upp vaniljstången. När fudgen har nått 118 grader ta då väck kastrullen från plattan och häll i den hackade chokladen och rör om tills den är smält. Häll smeten i formen och låt svalna i rumstemperatur, skär sedan fudgen i bitar.
Åååh, mums så gott! :D
SvaraRadera