lördag 28 december 2013

Tobleronemousse


Chokladmousse är något som jag tycker är väldigt trevligt att bjuda på då det alltid är väldigt omtyckt bland gästerna. Idag provade jag på att göra mousse på toblerone, jag blev väldigt nöjd med resultatet och jag tror även det kan va en bra efterrätt till nyårsfesten. Receptet ger ca 4-6 portioner och är enkelt att dubbla om man vill ha till fler personer. 

Tobleronemousse:
200 g toblerone 
2 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk florsocker

Hacka och smält sedan chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt chokladen svalna och vispa grädden så länge. Dela på äggvitorna och äggulorna och vispa sedan äggvitorna hårt som maräng.(För att se om marängen är klar kan man vända skålen upp och ned och då ska det stanna kvar i skålen.) 

Blanda äggulorna med florsockret och blanda sedan ner det i chokladen när den har svalnat. Blanda snabbt ner lite av grädden i chokladen så den inte stelnar och blanda sedan ner resten med en slickepott så luften stannar kvar i grädden. Blanda sedan ner lite maräng i taget ner i smeten och spritsa eller klicka i smeten i portionsglas. Ställ sedan in moussen i kylskåpet och låt den stelna ca 3 timmar eller helst över natten. Servera med hackad toblerone eller färska bär på toppen. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar