onsdag 25 juni 2014

Chocolate chip cookie dough brownies


Jag tycker att det är kul att experimentera inom bakningen. Det är inte så att jag försöker mig på något helt nytt bakverk utan jag kan ibland prova att sätta ihop olika recept. Denna gången valde jag att göra en brownie botten och sedan göra en chocolate chip cookie dough som en slags frosting. Jag fick egentligen inspirationen från Ben & Jerrys glass half baked som har både kakdegs bitar och choklad brownie i den.
Jag är även säker på att det är fler än jag som har provat denna kombination innan men jag tänker ändå ge er mitt recept på denna bakelse.

Brownies:
500 g strösocker
240 g smör
4 ägg
150 g kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
180 g vetemjöl
100 g choklad

Ta en ugnsform som är ca 20 x 30 cm och täck med bakplåtspapper. Sätt sedan ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll i sockret, låt smeten sjuda under omrörning i 3 minuter på svag värme.
Rör ihop ägg, kakao, salt, bakpulver, vaniljsocker, häll sedan i sockerblandningen i smeten och tillsätt till sist mjölet och den hackade chokladen. Grädda i ca 30 minuter, 25 minuter om man vill ha den ännu kladdigare.

Chocolate chip cookie dough:
4,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
170 g smör
200 g farinsocker
1 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
5 msk mjölk
150 g chokladknappar

Vispa samman rumstempererat smör med sockret medan brownisen svalnar, tillsätt hälften av mjölet, vispa, tillsätt hälften av mjölken och upprepa med resten av mjölet och mjölken. Blanda till sist ner vaniljextraktet och chokladknapparna. Jag använde Odenses ljusa chokladknappar.

Sprid kaksmeten över browniekakan med en sked och smält sedan 100 g choklad och smeta ut den på toppen av kakan.






  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar