Botten:
75 g smör
200 g Marabou cookies
Mörk chokladkola:
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
50 g smör
1/2 tsk ättiksprit 12%
Vit chokladkola:
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g vit choklad
1/2 tsk ättiksprit 12%
(För att få ättikan till 12%, följ beskrivningen på flaskan.)
1. Börja med att krossa kakorna antingen för hand eller i en matberedare, häll i det smälta smöret och tryck ut smulorna i en pajform som är ca 24 cm. Ställ i kylskåpet och gör den första kolan.
2. Blanda socker, vispgrädde, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till 120 grader, det tar ca 10 min. Ta bort kastrullen från plattan och blanda sedan ner smöret och ättiksprit, rör tills smöret är smällt och häll sedan på den färdiga bottnen. Ställ kallt och gör nästa lager.
3.Hacka den vita chokladen. Blanda socker, vispgrädde och sirap i en kastrull och koka till 120 grader, ca 10 min. Ta bort kastrullen från plattan och rör i smöret, chokladen och ättikspriten. Häll över den första kolan och ställ kallt.
Ta ut pajen ca 20 min före den ska ätas, pudra med kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar