onsdag 14 augusti 2013

Chokladcupcakes med oreosmörkräm

Jag älskar alla sorters cupcakes men dessa är nog de bästa jag har smakat. Det blir en härlig blandning mellan choklad i cupcaken och oreokakor i frostingen. Man kan variera antalet oreos i frostingen beroende på hur mycket man vill att de ska smaka, jag själv tycker att det blir lagom med 9-10 st. 


Chokladcupcakes:

2 st ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl gräddfil
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
en nypa salt



Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa socker och ägg pösigt och vispa sedan ner smöret och gräddfilen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt i en bunke och blanda sedan ner det i socker blandningen. Fyll 12 muffinsformar med smet och grädda sedan i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen.

Smörkräm:
200 g osaltat smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
9-10 oreos


Vispa rumstempererat smör, florsocker och vaniljsocker i ca 5 minuter tills det är vitt och lite fluffigt. Krossa oreokakorna i en mixer eller i en påse med hjälp av en brödkavel och vispa sedan ner de i smörkrämen. Fyll frostingen i en spritspåse och spritsa sedan cupcaken när de har svalnat.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar