Cupcakes
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1 /2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 4 msk kakao
Marängsmörkräm
2 äggvitor
1, 3/4 dl socker
200 g smör
2-3 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
Börja med cupcakesen. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i muffins formar och placera på en plåt eller en muffinsform. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Blanda äggvitor och socker i en skål och placera sedan i en kastrull med kokande vatten så det blir ett vattenbad. Vispa kraftigt tills den blir hård och fluffig så den går att vända upp och ned, eller tills marängen blir 65 grader. När det är klart så ta bort skålen från kastrullen och vispa kraftigt tills den kallnar. Det är bäst att använda en hushållsassistent då det kan ta upp till 10 min. Tillsätt lite av smöret då och då medans marängen kallnar. När den är kall tillsätt vanilj- och florsockret.
Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut på dina cupcakes när de har svalnat. Om man inte har en sprits kan man använda en kniv eller något liknande för att sprida ut frostingen på cupcaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar