lördag 15 juni 2013

Kladdkaka med jordnötssmör

Kladdkaka och jordnötssmör är två saker som jag älskar så därför letade jag upp ett recept på kladdkaka med jordnötssmör i, resultatet blev gudomligt gott och den smakade lagom mycket jordnötssmör.

 Kladdkaka:
 
25 g smör
150-200 g jordnötssmör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
 
Börja med att smörja och bröa en form med en löstagbar kant. Sätt på ugnen på 200 grader.
 Smält smöret i en stor kastrull och blanda sedan ner jordnötssmöret. Rör med en slickepott eller en visp för att få det till en slät smet. Rör sedan ner sockret. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga innan du tillsätter ett till. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och blanda sedan ner det i jordnötsblandningen.  Häll ner smeten i formen och smeta ut den då den inte riktigt flyter ut när den är i ugnen. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna. Servera gärna med glass till då det var väldigt gott!
 



 

 

( Tack till Amanda, min buddy, som lånade ut sin systemkamera till mig.)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar