Kladdkaka:
25 g smör
150-200 g jordnötssmör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
Börja med att smörja och bröa en form med en löstagbar kant. Sätt på ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en stor kastrull och blanda sedan ner jordnötssmöret. Rör med en slickepott eller en visp för att få det till en slät smet. Rör sedan ner sockret. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga innan du tillsätter ett till. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och blanda sedan ner det i jordnötsblandningen. Häll ner smeten i formen och smeta ut den då den inte riktigt flyter ut när den är i ugnen. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna. Servera gärna med glass till då det var väldigt gott!
( Tack till Amanda, min buddy, som lånade ut sin systemkamera till mig.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar