lördag 27 juli 2013

Mjölkchokladkladdkaka

Har bakat ännu en kladdkaka för det är så väldigt lätt att göra, det går snabbt och det smakar så himla gott. Förra veckan blev det en kladdkaka utan kakao och istället med marabou mjölkchoklad i, den var väldigt omtyckt av familjen då vi hade den med när vi åkte på utflykt. Ovanpå kladdkakan är ett lager av smält mjölkchoklad och smält Toblerone, det skulle egentligen varit smält nougat på men då jag inte hade det fick det bli ett annat alternativ som smakade lika gott!

Mjölkchokladkladdkaka:

200 g smör
250 g mjölkchoklad
1 dl socker
1 1/2 dl råsocker ( jag använde vanligt socker istället)
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

200 g nougat eller 100 g mjölkchoklad + 100 g Toblerone 


Smält smöret i en ganska så stor kastrull och lägg sedan i chokladen när smöret har smält. Rör om tills chokladen har smält. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt socker och ägg under omrörning. Sikta i vaniljsocker och mjöl och rör om. Häll i smeten i en smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 20 min. Ta ut kakan ur ugnen och smält nougaten försiktigt i mikron ( smält i 20 sek, ta ut rör om, 20 sek, rör om, osv). Smet sedan ut nougaten på kakan och sätt den sedan i kylskåpet för att stelna, ta sedan ut kakan ca 10 min före servering. 



Den har en härlig kladdig mitten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar