Mjölkchokladkladdkaka:
200 g smör
250 g mjölkchoklad
1 dl socker
1 1/2 dl råsocker ( jag använde vanligt socker istället)
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
200 g nougat eller 100 g mjölkchoklad + 100 g Toblerone
Smält smöret i en ganska så stor kastrull och lägg sedan i chokladen när smöret har smält. Rör om tills chokladen har smält. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt socker och ägg under omrörning. Sikta i vaniljsocker och mjöl och rör om. Häll i smeten i en smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 20 min. Ta ut kakan ur ugnen och smält nougaten försiktigt i mikron ( smält i 20 sek, ta ut rör om, 20 sek, rör om, osv). Smet sedan ut nougaten på kakan och sätt den sedan i kylskåpet för att stelna, ta sedan ut kakan ca 10 min före servering.
Den har en härlig kladdig mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar